Brandvertragende coating

brandvertragendecoating

3M™ FireDam™ 2000

Firedam

Wat is een brandvertragende coating?

FireDam™ 2000 coating is een brandvertragende coating, die bij brand (>230ºC) 10 maal zijn eigen volume opzwelt. Deze opzwellende coating vormt een hitte-isolator, die de onderliggende materialen, gedurende een bepaalde tijd, beschermt tegen de brand. Deze dikke coating vormt een stevige flexibele laag na uitharding. FireDam 2000 Coating wordt gebruikt in combinatie met de brandvertragende kit Fire Barrier IC 15WB+ Caulk voor het afdichten van kleine naden en openingen.

 

Waar wordt een brandvertragende coating voor gebruikt?

Dit systeem is geschikt voor enkele en meervoudige doorvoeringen (klein tot groot) met kabel, kabelgoot-, metalen leidingen en geïsoleerde metalen leidingen. Niet toepassen bij kunststof leidingen. Er kan wel een combinatie gemaakt worden met de brandvertragende manchetten, die wel geschikt zijn voor kunststof leidingen. Niet geschikt voor buiten toepassing.

 

Wat zijn de voordelen van een brandvertragende coating?

  • Op waterbasis
  • Sterke en elastisch coating
  • Halogeenvrij
  • Uitstekende hechting aan elke ondergrond
  • Hoge thermische en akoestische isolatiegraad.
  • Eenvoudig en snel aan te brengen.

De 3M™ FireDam™ 2000 coating, FireDam™ 240 Coated Board en de Fire Barrier IC 15WB+ Caulk zijn getest volgens EN 1366-3 2004 door Evoxa Warringtonfire en geclassificeerd volgens EN 13501-2 door Evoxa Warrington Certifire. Daarnaast getest en ‘listed’ door Underwriters Laboratory (UL), Intertek Testing Services (Omega Point Laboratory) and Factual Mutual (FM). In de US zijn er ca 750 listings.

Voor meer informatie download het productblad

FD2000_productblad

Prijzen aanvragen