Brandvertragende kit

3M™ Fire Barrier CP 25WB+ Caulk

3M™ Fire Barrier CP 25WB+ Caulk

3M™ Fire Barrier IC 15WB+ Caulk

3M™ Fire Barrier IC 15WB+ Caulk

Brandvertragende kit

 

Wat is een brandvertragende kit?

De brandvertragende mastiek is een één component pasta, ontworpen voor brandvertragende doorvoeringen in muren en vloeren. Dit product is op waterbasis en halogeenvrij.
De mastiek is, na uitharding, een intumescent en endothermisch materiaal, dat boven de 200ºC ongeveer drie maal zijn originele volume uitzet en daarbij ook chemisch gebonden water afscheidt om het oppervlak te koelen. Hierdoor absorbeert het de hitte en vormt een afdichting tegen vuur, rook, toxische gassen en water. 3M Fire Barrier IC 15WB+ Caulk wordt geleverd in een kitspuit van 310 ml en in een emmer van 17 kg. 3M Fire Barrier CP 25WB+ Caulk wordt geleverd in een kitspuit van 310 ml en in een emmer van 18,9 kg.

 

Waar wordt een brandvertragende kit voor gebruikt?

Deze kit is geschikt voor kleine brandvertragende doorvoeringen, in muren en vloeren, met kabelbundels, kabel(goot) en metalen leidingen. Niet geschikt voor kunststof buizen.
IC 15WB+ Caulk wordt als extra rookafdichting, gecombineerd met 3M™ FireDam™ 2000 coating en 3M™ FireDam™ 240 Coated board.

CP 25WB+ Caulk wordt als extra rookafdichting, gecombineerd met 3MTM Fire Barrier CS 195+ Composite sheet, 3M™ Fire Barrier FS 195+ Wrap/Strip, 3M™ Moldable Putty+ en de 3M™ Fire Barrier Plastic Pipe Devices.

Dit product is ook ideaal voor het repareren van brandvertragende doorvoeringen, maar ook het afdichten van kleine openingen en naden in brandvertragende doorvoeringen.

 

Wat zijn de voordelen van een brandvertragende kit?

  • Intumescent (zwelt op om weggebrande kabels dicht te knellen).
  • Endothermisch (koelt het oppervlak door het vrijkomen van water).
  • Stevige flexibele laag na uitharding.
  • Eenvoudig aan te brengen op muur en plafond.
  • Halogeenvrij.
  • Sneldrogend en overschilderbaar.
  • Duidelijk als brandvertragend te herkennen door gele kleur.

De 3M™ FireDam™ 2000 coating, FireDam™ 240 Coated Board en de Fire Barrier IC 15WB+ Caulk zijn getest volgens EN 1366-3 2004 door Evoxa Warringtonfire en geclassificeerd volgens EN 13501-2 door Evoxa Warrington Certifire. Daarnaast getest en ‘listed’ door Underwriters Laboratory (UL), Intertek Testing Services (Omega Point Laboratory) and Factual Mutual (FM). In de US zijn er ca 750 listings.

Prijzen aanvragen